Black Rooster beeldmerk

DRU 3D visualiser iOS en Android app met Augmented Reality


Voor DRU ontwikkelden wij een (augmented reality) app waarmee het mogelijk wordt de DRU gashaarden virtueel en in 3D in uw eigen woonkamer te plaatsen. De DRU app is beschikbaar voor zowel iOS en Android.
Na plaatsing kan er een foto worden gemaakt van de haard en kan de dichtstbijzijnde DRU dealer worden opgezocht op basis van GPS. Het is zelfs mogelijk om de foto te delen via Facebook met vrienden of via e-mail met DRU voor bijvoorbeeld een prijsopgave. De DRU app is één van de eerste apps waarmee de Augmented Reality techniek wordt ingezet om producten virtueel te proberen in uw eigen omgeving en niet alleen als 'gimmick'.
Bekijk de DRU app in de Appstore
Bekijk de DRU app in Google Play


Heeft u interesse in de mogelijkheden van een augmented reality app of online AR toepassing (binnen uw website of als los programma) voor uw onderneming? Neem dan contact op voor meer informatie.

Augmented Reality (toegevoegde 3D realiteit)

Augmented Reality (AR) is een techniek waarmee computergestuurde beelden worden vermengd met camerabeelden. Zo wordt er over het camerabeeld een extra laag (dimensie) geplaatst waarin 2D of zelfs 3D beelden geprojecteerd worden. Deze camerabeelden kunnen afkomstig zijn van een webcam, een in een telefoon geïntegreerde camera of vooraf opgestelde (professionele) camera's.

De mogelijkheden van deze toegevoegde laag zijn ongekend; zo kan deze laag worden gebruikt om informatie te tonen (waar is de dichtstbijzijnde pinautomaat), een spel te integreren binnen 'onze' werkelijkheid of drukwerk te voorzien van 3 dimensionale inhoud.

Herkenningspunten (zogenaamde 'Markers')

Om de positie te kunnen bepalen van een virtueel 2D/3D object binnen de 'echte' werkelijkheid/realiteit zijn er herkenningspunten (markers) nodig. Een marker kan bijvoorbeeld bestaan uit een A4 pagina met hierop een bedrijfslogo. Doordat bekend is hoe groot het A4-tje is, welke afbeelding en de positie van deze afbeelding op dit stuk papier is kan een vooraf geprogrammeerde app (deze 'zoekt' dus continu naar de voor hem bekende 'marker') exact berekenen hoe deze zich verhoudt binnen de werkelijkheid.

In plaats van een tastbare 'marker' kan er ook sprake zijn van gezichtsherkenning (bijvoorbeeld bij het virtueel plaatsen van een bril) en het gebruik van GPS informatie. Bij GPS locaties is het mogelijk om op een exacte plaats een item te tonen, eigenlijk zoals Google dit al doet bij Google maps.

Black Rooster Augmented Reality 3D iPhone en iPad apps

Interactie met virtuele realiteit

Naast het alleen tonen van deze virtuele objecten is het ook mogelijk om hiermee interactie te verkrijgen. Door in het virtuele object bijvoorbeeld een rondje (button) op te nemen kan de app of de online applicatie detecteren wanneer dit rondje wordt afgedekt/niet zichtbaar is door bijvoorbeeld een hand erover te plaatsen. Zo kan dit onderdeel gaan functioneren als een echte knop met een actie daarachter.Swieper, dé spamvrije prijsvragen app

Deze startup benaderde ons met een idee voor een prijsvragen app. Samen met de klant hebben we het concept naar een hoger niveau getild en er een inmiddels werkend succes van gemaakt in de vorm van een iPhone app. Inmiddels worden de vervolgstappen (waaronder een Android app) ook door ons uitgewerkt. Bekijk hier het project in de Apple App Store.

DRU augmented reality 3D app opgeleverd!

Voor DRU, fabrikant van haarden en kachels, ontwikkelde Black Rooster deze zeer gave app! De app maakt gebruik van de meest vernieuwende techniek die er op dit moment is voor het mobiele platform; augmented reality. Meer over de app zelf en de techniek lees je hier.